a
coinnet
coinnet

Rusya’nın dünyaca ünlü bankası Gazprombank, İsviçre’de kripto para saklamak için harekete geçti.

Rus bankaları yurtdışında Bitcoin hizmetlerini kullanırken, Rusya hükümeti ülkede bu duruma sıcak bakmıyor.

Özel Rus bankası Gazprombank, İsviçre şubesi aracılığıyla kripto para saklama hizmetlerini başlatmak için yasal düzenleyiciden onay aldı.

29 Ekim’de yapılan resmi bir duyuruya göre, banka, kurumsal ve kurumsal müşterilerine kripto saklama ve ticaret hizmetleri sunmak için ülkenin finansal düzenleyicisi olan İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu’ndan onay aldı.

İlk etapta yalnızca Bitcoin ile işlem yapılacak ve müşteri sayısı belli bir sınırda tutulacak. Gazprombank, teklifi kademeli olarak ek kripto para birimlerinin yanı sıra diğer ilgili ürün ve hizmetleri de içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor.

Gazprombank CEO’su Roman Abdulin, “Dijital varlıkların küresel ekonomide ve özellikle mevcut ve potansiyel müşterilerimiz için giderek daha önemli hale gelmesini bekliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü Rus bankası, , kendi durum tespiti prosedürlerini ve yazılımını uygulayacak. Bunların haricinde  İsviçre Kara Para Aklamayı Önleme ve Müşterinizi Tanıyın yasa ve düzenlemelerine uymak zorunda olacaktır.

Bankanın İsviçre şubesi, İsviçre’ye kayıtlı bir bankadır ve %100 olarak Gazprombank’a aittir. Banka, 2018’den beri İsviçre’de kripto para hizmetleri başlatmaya hazırlanıyor.

Rusya’nın bankacılık kurumları yurtdışındaki kripto piyasalarına girerken, Rusya hükümeti yurtiçindeki büyük kripto para birimleri için pek dostane bir tavır takınmıyor. Bu ayın başlarında, Rusya Devlet Dumasının bir üyesi ve Rusya’nın kripto ile ilgili mevzuat çabalarının önemli bir temsilcisi olan Anatoly Aksakov, Bitcoin gibi merkezi olmayan kriptoların geleceği olmadığını savundu.

Rusya CBDC İçin Beklemede

Rusya, CBDC için bekleyişe geçti. Çin’in Dijital Yuan için pilot çalışmalarını başlatmasının ardından, gözler Rusya ve ABD’ye çevrildi. Rusya şuan Çin’in CBDC hamlesini bekleyerek hareket etme kararı aldı.

Kaynak: Cointelegraph

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.